dilluns, 6 d’abril del 2009

Els primers del món

En aquest blog aprendrem entre altres cosses, que és habitual que el 3cat24 posi títols i medalles a serveis de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que en realitat no es mereixen. Es tracta de tècniques per tal de donar renom als seus serveis a qualsevol preu, encara que sigui a base de mentides i despropòsits. Aquest cop però, no estic molt segur que aquest hagi estat el cas, sospito més de la incompetència per contrastar la informació d’aquest portal. Deixeu que m’expliqui:

A primera hora d’aquest matí, podíem veure una pàgina del 3cat24.cat amb el titular “iCatFM, primera emissora de ràdio del món que es pot escoltar des de la Wii

El text de la notícia estava en la línia del titular, si voleu consultar-lo ho podeu fer a través de la imatge (capturada) del següent enllaç:


És àmpliament sabut, que d’emissores de ràdio per Internet n’hi ha moltes. Algunes d’elles fa temps que es poden escoltar des de la Wii, simplement perquè el navegador d’aquesta consola ho permet. D’altres, han estat adaptades especialment per la consola, com s’ha fet en aquest cas per iCatFM. Algunes web molt conegudes són:

Finetune
Wiihear

No sé molt bé com el portal de notícies 3cat24.cat ha acabat publicant aquesta bestiesa de titular, sense haver contrastat una mica la informació. És obvi que no es pot dir que el titular inicial sigui cert, sense aportar proves que ho demostrin.

El fet és que els usuaris se n’han adonat, i com és pertinent han fet les seves reclamacions a través de l’eina per opinar que el portal posa al seu servei. Al cap d’una estona els responsables del portal han canviat el text, podeu veure el segon text amb les queixes dels usuaris en aquest altre enllaç:


El més sorprenent però, és que els responsables del portal han censurat els comentaris dels usuaris, suposo que per amagar el ridícul que han fet. Us deixo també l’enllaç de la notícia:

http://www.3cat24.cat/noticia/375473/societat/Ara-iCat-fm-tambe-es-pot-escoltar-des-de-la-Wii

Crec que es tracta d’un molt bon primer post per aquest blog. Amb força seguretat m’atreviria a afirmar, que aquest és el primer blog de crítica als mitjans de comunicació públics Catalans, però com que no ho podem demostrar ens abstindrem de publicar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada